header_industrie_1920x400_lama.jpg

Industrie

Hoe gaat de industrie pragmatisch gebruik maken van nieuwe assetmanagement technieken?

Assetmanagement is van groot belang in de industrie. Het maximaliseren van uptime tegen een optimale prijs-prestatie verhouding staat centraal. Best een uitdaging, omdat de gemiddelde leeftijd van de assets en medewerkers ook steeds hoger komt te liggen. Dat noemen we ook wel de ‘aging workforce’ en ‘aging assets’. 

Kennis over assets zit vooral in de hoofden van ervaren medewerkers. Wat gebeurt er als zij het bedrijf verlaten? En hoe ga je om met ouder wordende machines? En hoe beheers je oude en nieuwe machines optimaal?

Digitalisering heeft een steeds grotere impact op de industrie. Door nieuwe toepassingen als IoT (Internet of Things) en AI (Artificial Intelligence, Kunstmatige Intelligentie) ontstaan geheel nieuwe processen. Mooie ontwikkelingen, waarbij het  wel zaak is dat oudere en nieuwe assets goed met elkaar samenwerken en gemanaged kunnen worden. Het behoud van voorsprong  is mogelijk door tijdig te anticiperen op ontwikkelingen. LAMA Empowerz biedt industriële domeinkennis en de beste software suite om bedrijven te ondersteunen in digitalisering.

Digitalisering 

Waarom LAMA voor industrie?

 • LAMA levert praktische diensten op het kruisvlak van assetmanagement en IT

 • Ons team beschikt over de juiste industriële domeinkennis en werkt binnen assetmanagement volgens

  • de Plan – Do – Check - Act cyclus,

  • ISO 55000

  • NEN 

 • We leveren de best mogelijke tooling voor assetmanagement: IBM Maximo EAM

 • Wij brengen koppelingen met derde applicaties (zoals SCADA) vlot en professioneel tot stand.

 • Asset Performance Management (APM): wij realiseren op basis van IoT en AI oplossingen een realistische ontwikkeling naar Industrie 4.0

 • Onze IT-diensten leveren wij volgens ISO 27001

Visie van LAMA op de industrie

In de markt liggen verschillende uitdagingen voor de industrie. Benieuwd hoe we dit aanpakken? 

Bekijk dan onze video

LAMA Empowerz en de industrie

Wij geven de industrie inzicht in en overzicht van hun assets en bieden hiervoor de beste mensen, kennis en tooling. Of het nu gaat om de inrichting van een onderhoudsbeheersysteem, een sjabloon voor het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) of het meedenken in strategische afwegingen in het gebruik van sensoren of kunstmatige intelligentie.

Enkele voorbeelden van assetmanagement vraagstukken in de industrie:

 • Hoe houd ik volledige controle over al mijn assets?

 • Hoe krijg ik de hoogste toegevoegde waarde uit mijn assets tegen zo optimaal mogelijke kosten?

 • Hoe zorg ik er voor dat we voorsprong houden op de concurrentie?

"Hoe wij omgaan met assetmanagement in de industrie? Door onze realistische benadering groei je in eigen tempo naar industrie 4.0." 

- Marko Hardeman, Managing Partner

IBM Maximo voor de industrie

Als businesspartner van IBM beschikken wij met Maximo over een volledige suite die de industrie in  staat stelt complex beheer praktisch op te lossen. Maximo koppelt daarbij eenvoudig met derde componenten uit industriële automatisering (SCADA, PLC Next). De Maximo suite biedt professionele Industry 4.0 componenten die je in staat stellen om voorsprong te behouden of te creëren.

LAMA biedt inzicht en processturing en vereenvoudigt assetmanagement voor opdrachtgevers. Dat zorgt voor tijd- en kostenbesparing Met onze kennis adviseren wij de industrie over toekomstige oplossingen, waarbij we een scherp oog hebben voor het actuele vertrekpunt. Vanuit daar ontwikkelen we in samenwerking met opdrachtgevers de juiste route. Gedegen, maar snel waar het kan.

Trends in industriële assetmanagement

Wist je dat we engineers kunnen ondersteunen met visuele inspecties met behulp van geautomatiseerde kennis? Stel je eens voor, 24/7 tijdige detectie en correctie van fouten. Meer weten? Vraag hier de whitepaper IBM Maximo Visual Inspection aan.

Daarom. LAMA Empowerz voor de industrie.

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact op met LAMA en laten we kijken of we dit samen kunnen doen.

Onze klanten

Read More