Zoeken
  • Laurens Molenkamp

MCS 1608 Sensor in de praktijk


Predictive Maintenance is een belangrijke ontwikkeling om onderhoudskosten te verlagen en de betrouwbaarheid van assets te vergroten. Hierbij is het voor handen hebben van de juiste data van groot belang. Voor bedrijfsmiddelen zonder (uit te lezen) sensoren levert LAMA de ITalks MCS 1608 sensor. ITalks MCS 1608 is een krachtige en eenvoudig te installeren sensor die mede door een eigen energievoorziening ook goed toe te passen is op non-powered assets.

Krachtige toepassingen van de ITalks MCS 1608:

  1. Draaiuren, afgelegde afstand, gemiddelde/min/max in je daily report De ITalks MCS1608 kan dagelijks een rapport doorsturen waar de counters worden weergegeven van draaiuren en afgelegde afstand. Hierin worden ook minimale, maximale en gemiddelde waardes van temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk meegestuurd. Ideaal als je onderhoud stuurt op basis van draaiuren.

  2. Voorspellend onderhoud op basis van trillingspatronen van de machine De ITalks MCS1608 meet de frequentie en het amplitude van de drie sterkste vibraties. Aan de serverzijde kun je deze gebruiken als input voor machine learning, zodat afwijkend gedrag een trigger kan zijn voor onderhoud.

  3. Indoor positiebepaling op basis van beacon functionaliteit De laatste firmware geeft de mogelijkheid om een ITalks MCS1608 als beacon in te zetten. Andere ITalks MCS1608's weten dan op basis van signaalsterkte bij welke beacon zij het dichts in de buurt zijn. Interessant om te zien in welke loods bepaalde assets bijvoorbeeld zijn opgeslagen!

  4. Waarschuwing/alarm bij openen van deur/poort Met een deurcontact op de ITalks MCS1608 kan er een alarm gestuurd worden. Handig als u bijvoorbeeld containers wilt tracen en wilt weten of de deur geopend wordt.

Door de ITalks MCS 1608 te combineren met de LAMAcloud, wordt ontstaat een krachtig IoT-platform dat uw onderhoudsproces voorziet van de juiste data.

34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven