Zoeken
  • Laurens Molenkamp

Rik Koen supersnel in Spa: poleposition, maar beruchte bocht Eau Rouge is scherprechter


Rik Koen bewees tijdens de tweede ronde van de Ford Fiesta Sprint Cup opnieuw dat hij een talent is om rekening mee te houden.

Pas net gedebuteerd in de autosport pakte hij tijdens de kwalificatie brutaal de poleposition. Na een knap debuut in Zolder met een derde plaats, lag de weg open voor de vijftienjarige coureur uit Arnhem voor een passend vervolg. Maar een forse portie pech stond het verwachte topresultaat in de weg.

In de eerste race crashte hij waardoor hij in de tweede race genoodzaakt was om de reserveauto te gebruiken. Die was echter een stuk minder snel en dus moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een DNF en de zevende plaats bij de rijders jonger dan 25 jaar. (foto Johan Vis/RaceXpress.nl

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven